Wednesday 17 March 2010

Väijyvä uni

Heräsin siihen tunteeseen mikä monesti on painajaisunen jälkeen; että painajainen on vielä jotenkin läsnä huoneessa, ja se täytyy ravistella pois ennen kuin uskaltaa käydä uudestaan nukkumaan. Tällä kertaa se oli erilaista, ehkä siksi että olin nukkunut kevyesti. Läsnäolon tuntu oli äärimmäisen voimakas, mutta se ei tuntunut niinkään uhkaavalta vaan enemmänkin haastavalta. Se myös pysyi huoneessa pitkän aikaa eikä kadonnut.

Kokemus ei ollut täysin miellyttävä, mutta se oli joka tapauksessa hyvin kiinnostava. Se tuntui samalla tavalla haasteelta kuin eräs aiempi uni, ja molemmissa oli sitä eräänlaista "kohinaa" jota olen aiemminkin kuvaillut. Silti tämä oli erilaista, jotain uutta unimaailmassa.

1 comment:

  1. Olen kokenut saman pahan olevan läsnä vielä kun herään unestani, ja joudunkin kiertämään koko asuntoni (kaksio) ja läväyttämään kaikki valot päälle ja sitten vasta uskallan jatkaa uniani.

    Satunnaista, outoa silti niin perkuleen pelottavaa. Pelätä jotain josta on nähnyt pahaa unta, mutta ei osaa nimetä saati kuvailla sitä mitä pelkää.

    ReplyDelete